Informatii

SCURT ISTORIC AL CLUBULUI SPORTIV „TIBCLAU” ORADEA

Activitatea Clubului Sportiv „Tibclau” Oradea este coordonata de Varady Kraicsi Tibor – presedinte, Varady Kraicsi Claudia -vicepresedinte si Peto Dalma secretara.

Primul concurs, organizat sub egida C.S.„Tibclau”, a avut loc in luna mai 2007, in comuna Bratca, iar de atunci lunar organizeaza concursuri de tenis de masa in municipiul Oradea, Alesd, Tamaseu, Paleu, Santandrei, Suncuius, Bors, Vadu Crisului.

Din august 2008 concursurile au devenit euroregionale, deoarece participa si jucatori din alte tari.

Incepand cu luna septembrie 2008, C.S.„Tibclau” s-a inscris la Campionatul judetean de la Hajdu-Bihar (Ungaria), cu o echipa de copii, formata din: Nyika Gergo, Nadaban Horatiu, Fetco Mark, Birtalan Robert si Kozak Zsolt. De la aceasta data s-a infratit cu un club sportiv Vamospercs (Ungaria).

In luna aprilie 2009, la Tamaseu, a avut loc inaugurarea salii Clubului „Tibclau” Oradea, printr-un concurs regional pentru copii.

Din 15 septembrie 2009 C.S Tibclau participa cu doua echipe { Tibclau 1 si Tibclau 2 } la Campionatul judetean de la Hajdu-Bihar { Ungaria } Incepind din 1 Ianuarie 2010 , doua concursuri din cadrul primei etape a turneului Euroregional se vor organiza la Debrecen.

In luna iunie 2010 s-a organizat pentru prima data la Oradea Cupa „Ardealul” care va fi o traditie si se va organiza anual.

In luna februarie 2011 am organizat pentru prima data Concursul Euroregional de tenis de masa pentru copii legitimati,pe 2 categorii de varsta,sub 10 ani,respectiv sub 14 ani.Din partea clubului sportiv Tibclau au participat Demian Ema,Dorog Daria,Morar Toni,Morar Maxi,Nyika Gergo.

In luna ianuarie 2012 am organizat pentru prima data Concursul pe echipe de tenis de masa formate din 2 jucatori amatori tip Cupa Davis cu meciuri de simplu si dublu.

In septembrie 2011 C.S.Tibclau impreuna cu Era Shopping Park au lansat un program de promovare si popularizare a acestui sport minunat , de a incuraja miscarea ” sportul pentru toti ” iar oameni indiferent de virsta sau ocupatie sa aiba posibilitatea de a se misca , recreea si chiar distra prin sport.

In luna iunie 2012 am organizat pentru prima data Concursul 100 ani pe echipe de tenis de masa formate din 2 jucatori amatori care trebuie sa aibe suma varstei minim 100 ani, tip Cupa Davis cu meciuri de simplu si dublu.

C.S. Tibclau si ERA SHOPPING PARK organizeaza curs de initiere la tenis de masa pentru copii si pentru adulti antrenamente.

Incepand cu luna septembrie 2012 C.S. Tibclau si Era Shopping Park organizeaza Campionat Euroregional pe echipe de 4 jucatori la care vor participa echipe din Ungaria si zona de vest a Romaniei.

C.S.Tibclau si Era Shopping Park va organiza in curand turneu de tenis de masa denumit Cupa Firmelor , la aceest turneu se pot inscrie echipe de 4 jucatori . Inscrieri la nr tel 0747278743.

C.S.Tibclau si Era Shopping Park au inaugurat sala de tenis de masa de 400 de metri patrati , dotat cu 10 mese de ping-pong si un robot de tenis de masa , inaugurarea a fost in 2013 – 12 octombrie.

In 15 februarie 2014 a fost organizat redeschiderea turneului Euroregional de tenis de masa in sala Era, la acest turneu s-au alaturat: Carei, Bihar-Torda, Zalau, Hajduboszormeny

In 21 Iunie 2015 Sportivii C.S. Tibclau au participat la concursul judetean de tenis de masa de la Hajdu – Bihar Debrecin, unde cei doi sportivi al C.S. Tibclau Pece George(13 ani) cu Ghejeu Codrut(9 ani) au jucat finala judeteana.

15 . 08 . 2015 sportivi C.S.Tibclau au participat la concursul international Szent-Istvan Kupa de tenis de masa la Tiszafured unde Pece George a castigat medalia de bronz la individual la categoria 13-14 ani si la dublu Ghejeu Noel – Ghejeu Codrut au castigat medalia de bronz la cat sub 14 ani.

C.S.Tibclau in colaborare cu Master Adventure au organizat  rafting intre Suncuius – Vadul-Crisului 12 km Si in premiera Cupa triatlon cu trei ramuri sportive. 1 Barca trek, 700 m cronometrat. 2 Tir cu arcul de la 10 m cu 6 sageti. 3 .tenis de masa. Concursul sa tinut la Vadul-Crisului in 2016.08.

C.S.Tibclau sa inscris la turneul Judetean de tenis de masa de la Hajdu-Bihar  in perioada 2016 – 2017 cu 1 echipa de adulti format  din 6 sportivi. In premiera echipele de la Hajdu-Bihar vor  poposi la Era Shopping Park (sala Era) pentru a sustine meciurile din deplasare.

Echipa C.S.Tibclau a castigat Campionatul din liga 2 al turneului judetean de la Hajdu- – Biharr in 2016-2017 , echipa fiind format din
Pop Alexandru – Pop Gabriel – Sabadas Dinu – Simu Marius – Tutos Csaba – Varady Tibor.

C.S.Tibclau  s-a mutat intr-o sala mai spatioasa din data de 05 – 02 – 2018 tot in incinta Era Park , cu 13 mese de tenis si 2 de biliard.

Iubitorii sportului , al tenisului de masa  sunt asteptati la Era Shopping Park  sa vada ceva nou  , mai precis  un Mini Muzeu  al tenisului de masa  , unde vor putea vedea  o mica istorie  a tenisului de masa  ; echipamente , mingi , trofee  , palete  incepand din 1930  – Lemne de palete din generatia noua.

2017 – 2018.   DAK – DEAC  Asztalitenisz Klub Debrecen & C.S.Tibclau s-au infratit si inpreuna  au organizat primul turneu cu denumirea ,, Ping-pong fara frontiere , intre timp sau mai alaturat cluburile  din Tiszacege – Carei si Marghita .

2019-2020 s-au alaturat cluburile din: Satu Mare, Nusfalau, Crasna, Hajdudorg, Hajdunanas, Ozd, Budapesta 1, Beregszasz UK, Buzica.Ping pong fara frontiere devenind astfel Campionat International de tenis de masa pentru adulti si copii.

2022-2023. Capionatul International Tabel Tennis Without Borders devine prin hotarare judecatoreasca Oficial, condusa de presedintele C.S.Tibclau Oradea si cuprinzand 5 tari: Ungaria, Slovacia, Serbia, Ucraina si Romania!

S-au mai alaturat cluburile din:Tasnad, Supur, Cluj Napoca, Budapesta 2 si Malyi.